Ženska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci ostvarila prvu historijsku pobjedu

Vijesti

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nedavno je pokrenula svoj rad. Već danas imali su naše reprezentativke imale mnogo razloga za zadovoljstvo zbog historijske prve pobjede.

Naime, naše odbojkašice su prvi put zaigrale zvaničnu utakmicu na takmičenja u Srebrnoj ligi nacija za žene koje se održava u Sarajevu paralelno sa Zlatnom ligom nacija za muškarce.

Nažalost, u toj utakmici doživjele su uvjerljiv poraz 3:0 od daleko iskusnijih Nizozemki. Međutim, kasnije tokom dana ženska reprezentacija je stigla do historijske pobjede.

Bh. odbojkašice su se sastale s Francuskinjama, a nakon uzbudljivog meča slavile su rezultatom 3:2.

BiH je bila u vodstvu nakon prva dva seta. Potom su Francuskinje izjednačile, da bi naša selekcija u trećem odlučujućem setu došla do trijumfa.

Već sutra naše odbojkašice očekuju novi izazovi. Rivali će im biti selekcije Hrvatske i Njemačke kojim će završiti takmičenje u Srebrnoj ligi nacija.

Nada svih okupljenih oko ove selekcije je da će u budućnosti pružati partije na kakve smo navikli od njihovih muških kolega koji čine najtrofejniju reprezentativnu selekciju u našoj državi.

Klix