Zmajeve napokon mogu pratiti svi građani BiH, osiguran TV prijenos svih utakmica u Ligi nacija

Vijesti
Foto: Ilustracija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će krenuti u novu avanturu u Ligi nacija, a nacionalnu selekciju od sada će opet moći gledati apsolutni svi stanovnici naše države, bez obzira na kablovskog operatera.

Subotnji susret protiv Finske u Helsinkiju direktno će prenosti državna televizija BHT 1, a oni su nedavno, podsjećamo, uz pomoć BH Telecoma otkupili prava prijenosa svih utakmica državne reprezentacije.

Tako će brojni navijači naše reprezentacije s teritorije Bosne i Hercegovine, nakon nekoliko godina “mraka”, konačno dobiti mogućnost da neometano gledaju reprezentativne utakmice, što ranije nije bilo slučaj jer kanali koji su prenosili Zmajeve nisu bili u ponudi svih operatera koji posluju u našoj državi.

Prvi meč u Ligi nacija Zmajevi će igrati protiv Finske u subotu s početkom u 18 sati, a nema sumnje da bi dobar rezultat barem djelomično vratio poljuljanu atmosferu u ekipi i dao dodatni vjetar u leđa našim igračima pred preostale utakmice.

Nakon utakmice protiv Finske, 7. juna slijedi duel s Rumunijom u Zenici. Junski ciklus se potom nastavlja gostovanjem u Crnoj Gori 11. juna, a zaključuje domaćom utakmicom protiv Finske 14. juna.

Klix