Znate li zašto su vlakna na četkici za zube različitih boja?

Zanimljivosti
Foto: Shutterstock

Učiteljica iz Kanade na svom TikTok profilu otkrila je zašto su vlakna na četkici za zube različitih boja te pojasnila da boja koja se najčešće nalazi na vrhu pomaže da odredite koju količinu paste za zube treba koristiti.

Jess, koja radi kao učiteljica u Ontariju u Kanadi, podijelila je otkriće na svom TikToku. U videu koji je ubrzo postao viralan, Jess je objasnila da vlakna različitih boja na četkici pomažu da se izmjeri koliko paste za zube treba da koristite, prenosi Daily Star.

“Da li se ikada zapitate zašto vaša četkica za zube ima različite boje?”, upitala je svoje pratioce te pojasnila kako postoji razlog za to.

“Najmanja boja, obično pri vrhu, služi da vam pokaže koliko paste za zube zapravo trebate koristiti”, kazala je te poručila da zapravo ne bi trebali stavljati pastu duž četkice.

Pokazavši na tamnoplavi dio svoje četkice rekla je: “Trebalo bi upotrijebiti otprilike količinu paste za zube veličine graška na tamnoplavom dijelu ovdje.”

Dječije četkice za zube također imaju sličnu osobinu, ali bi se boja mogla nalaziti u sredini, a ne na vrhu četkice.

Jess je na snimku izvadila četkicu za zube za djecu kako bi pokazala razliku i pojasnila: “Evo četkice za zube za malu djecu i možete vidjeti da plava u sredini pokazuje koliko tačno paste za zube treba koristiti.”

Od kada je objavljen, video je prikupio znatan broj komentara gledalaca koji su iznenađeni činjenicom na koju im je Jess ukazala.

Video pogledajte OVDJE.

Super Portal/Klix