Bosanska Krupa – oaza mira i zelenila

Magazin
Foto: Screenshot/federalna.ba

Turistička sezona u Unsko-sanskom kantonu je u punom jeku. Turisti iz različitih dijelova svijeta svakodnevno pristižu, a ono što ih najviše privlači je svakako krajiški sinonim za turizam – rijeka Una. Naša ekipa je posjetila Bosansku Krupu, grad sa bogatom i raznovrsnom ponudom koji se prethodnih godina nametnuo kao atraktivna destinacija za posjetitelje.

  • Video pogledajte OVDJE.

S pravom se može nazvati oazom mira i zelenila. Tokom cijele godine se radilo da turistička sezona bude što uspješnija.

„Možemo reći da ćemo svakodnevno imati aktivnosti kojima ćemo našim građanima priuštiti malo ljepše ljeto, našim gostima pokazati da i mi imamo šta ponuditi“, kaže gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović (SDP).

A gostiju je grad pun. Sami su se uvjerili da Bosanska Krupa ima široku lepezu sadržaja. U prilog tome govori i činjenica da nekolicina posjetitelja iz različitih dijelova Evrope već nekoliko godina, umjesto mora, za ljetovanje bira kamp pored Une.

Skoro svi posjetitelji sa kojima smo razgovarali kažu kako ovdje nisu po prvi put. Kako kažu, ko jednom dođe na obale rijeke Une – taj će se uvijek vraćati.

Ponude ima, ali potrebno je još raditi kako bi na tržištu bila konkurentnija, smatra prvi čovjek Grada: „Potrebno nam je vremena i sredstava da te resurse pretvorimo u kapacitete, ali organiziranje manifestacija će nam pomoći da prezentiramo Krupu, da ljudima stvorimo naviku da dolaze ovdje“.

A prva takva manifestacija je druga Krupska regata, koja će biti održana u subotu. Prijave su zaustavljene s obzirom na to da broj prijavljenih učesnika premašuje broj dostupnih čamaca.

federalna.ba