I to je moguće: U Čapljini svečano otvoren kućni broj

Zanimljivosti

Mnogima će zvučati nevjerovatno, ali danas je u Čapljini svečano postavljena pločica kućnog broja, a ceremoniji je prisustvovao politički vrh ovog grada.

Nakon što je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić postavio pločicu kućnog broja na Osnovnoj školi “Svitava”, kućni broj je uz prisustvo delegacije i svečano otvoren.

Svečana ceremonija je označila početak projekta “Izrada, dostava i ugradnja pločica sa nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području Grada Čapljine”. Međutim, pomalo je bizarno u 21. stoljeću organizirati svečanu ceremoniju povodom realizacije ovakvih projekata.

“Označavat će se ulice, smjerovi ulica, trgovi, bitne javne ustanove, raskrsnice i kružni tokovi”, istaknuo je gradonačelnik Vidić.

Oni napominju kako će svaka kuća biti satelitski označena tako da kada se projekt završi svato će moći ukucati naziv naseljenog mjesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak tačne lokacije.

Realizacija ovog projekta finansirat će se iz Proračuna grada Čapljine uz sufinsiranje Kantonalane Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Super Portal/Klix