Talentovani Kalesijac Benjamin Križevac potpisao ugovor sa FK Željezničar

Vijesti
Foto: Armin Herić/www.fkz.ba

FK Željezničar je od jučer jači za tri mlada i perspektivna fudbalera. Ugovore sa Željom su potpisali Benjamin Križevac, Hamza Kaljić i Ajdin Kobašević, saznaje Super Portal.

Novi Kalesijac na Grbavici

Kalesijac Benjamin Križevac je 2003. godište, a do sada je nastupao za juniorski tim Željezničara. U omladinske selekcije Željezničara je stigao u januaru 2020. godine iz FK Bosna Kalesija. U Kalesiji je napravio prve fudbalske korake kod trenera Sadika Osmanovića.

Križevac je ove sezone odigrao 14 utakmica u juniorskoj Premijer ligi i postigao 8 golova. Sa prvim timom je prošao zimske pripreme i odigrao nekoliko pripremnih utakmica. Jednu takvu je igrao i prije par dana kada je protivnik “Plavih” bio FK Pofalićki. Željo je slavio sa 9:0, a  Križevac je postigao dva gola na toj utakmici.

Benjamin Križevac nije prvi fudbaler iz Kalesije koji je igrao za najtrofejniji bh. klub. Prije njega plavi dres su nosili bivši igrači kalesijske Bosne Anel Pjanić i Anel Alibašić. U Želji su jedan period svoje karijere proveli i Semir Mujkanović te Senad Husić.

Potpisali Kaljić i Kobašević

Pored Križevca, Željezničar je potpisao ugovore sa još dva mlada fudbalera.

Hamza Kaljić ima 21 godinu i bivši je omladinac kluba sa Grbavice. Nakon Želje nastupao je za TOŠK, Radnik iz Hadžića i FK Baton. Upravo je iz federalnog drugoligaša Batona stigao na probu ove zime. Kaljić je očito zadovoljio ukuse struke na Grbavici pa će se ovaj vezni fudbaler imati priliku boriti za minutažu u prvom timu.

Ajdin Kobašević je treći igrač koji je potpisao ugovor sa sarajevskim klubom. Kobašević ma 17 godina i član je juniorskog tima Željezničara. Ovaj defanzivac je u tekućoj sezoni odigrao 11 utakmica i postigao dva gola u juniorskoj Premijer ligi.

Super Portal