Istaknuti privrednik Nedžad Paloš donirao vrijednu opremu MSŠ Kalesija

Vijesti

Istaknuti kalesijski privrednik Nedžad Paloš u školskoj 2021/2022. godini donirao je 10.000 KM MSŠ Kalesija. Čovjek koji je bezbroj puta obradovao različite kategorije stanovništva, ovoga puta se odlučio da svoju donaciju usmjeri kalesijskoj srednjoj školi. Donacija se odnosi na kupovinu pet računara i dvije CNC mašine (strug, glodalica). Navedenu opremu koristit će preko 80 učenika od 1 do 4 razreda zanimanja Mašinski tehničar operator za CNC mašine i uz pomoć profesora steći praktična znanja i vještine iz ove oblasti, navodi se na zvaničnoj facebook stranici MSŠ Kalesija.

U razgovoru za našu stranicu Nedžad nam govori kako je došlo do ove vrijedne donacije: “Prije svega želim da učenici dobiju znanje koja će sutra primjeniti u firmama domaćim ili inostranim, ali i da prilikom eventualnog odlaska iz BiH imaju znanje i da dobro zarađuju u zemljama Evrope. Želim da učenici ne idu bez znanja, jer tamo ako odu bez znanja CNC operatera čekat će ih neka firma da samo iskoristi njihovu fizičku snagu i sa lošijim mjesečnim primanjima (platama)”.

Kada smo Nedžada pitali šta očekuje od JU MSŠ Kalesija odgovorio nam je: “Biće velika korist ako učenici nauče raditi na ovim mašinama, jer sve čovjeku možeš uzeti, ali znanje on nosi sa sobom bilo gdje išao”.

Spomenuo je i jednu poslovicu kao što je davno rečeno “pamet caruje, a snaga klade valja”. “Zato sretno svim generacijama i neka uzimaju od svojih profesora znanje i neka im se zahvale što imaju strpljenja raditi sa njima”, poručio je Nedžad Paloš učenicima naše škole.

Menadžment Mješovite srednje škole Kalesija se u ime učenika i uposlenika zahvaljuje Nedžadu Palošu i Robnoj kući Centar Dubnica-Kalesija na ovoj vrijednoj donaciji i nada se da će i drugi privredni subjekti sa područja Općine Kalesija slijediti njegov primjer. Zdrav i živ bio i uvjek dobrodošao u našu – svoju školu, piše na facebook stranici MSŠ Kalesija.

Super Portal/Radio Feral