Zmajice ostvarile veliku pobjedu u Podgorici i zadržale šanse za plasman na SP

Vijesti

Zmajice na korak od baraža…

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veoma važnu pobjedu u Podgorici protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a izabranice selektorke Samire Hurem slavile su rezultatom 0:2.

Zmajice su ovom pobjedom preuzele drugo mjesto na tabeli grupe E sa deset bodova, jednim više od Crne Gore, koja ima i jedan meč manje, te je tako naš nacionalni tim zadržao realne šanse za plasman na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Sofija Krajšumović je imala priliku u petoj minutu, a ni Nikolić nije iskoristila svoju šansu u 13. i 15. minuti, kada je Krstović odbranila. Krajšumović je u 21. minuti dovela našu reprezentaciju u prednost od 0:1. na asistenciju Merjeme Medić.

Do kraja prvog poluvremena naš tim je imao još nekoliko šansi, dok je golu Zmajica prijetila bivša fudbalerka SFK 2000 Sarajevo Jasna Đoković. Slađana Bulatović je u nastavku bila najopasnija kod domaćih, a i naš tim je imao neke šanse.

Milena Nikolić je riješila sve golom u 81. minuti na asistenciju Selme Kapetanović, kada je udvostručila prednost Zmajica. Pokušavale su Crnogorke u nastavku, ali sigurna je bila na golu BiH Envera Hasanbegović i rezultat se nije mijenjao.

Super Portal/SC