Kadeti BiH se plasirali u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Vijesti
Foto: NSBiH

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Doboju kod Kaknja odgovarajuću selekciju Azerbejdžana rezultatom 1:0 u susretu drugog kola grupe 2 prvog kruga kvalifikacija za Euro 2023.

Ovom pobjedom BiH se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija za Euro 2023 koja će biti odigrana na proljeće.

Jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda Zmajići su postigli u 16. minuti kada je Jusuf Terzić dugom loptom sa svoje polovine prebacio cijelu odbranu Azerbejdžana, a Emir Dugić rutinski savladao golmana Osmana Huseynova. Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko prilika za postizanje gola, ali su se dobrim intervencijama istaknuli golmani Faris Mehić i Osman Huseynov.

Od 87. minute BiH je imala igrača više jer je Huseyn Heseynov dobio drugi žuti karton.

Za BiH su nastupili: Faris Mehić, Jusuf Terzić, Filip Taraba, Nidal Čelik, Bego Kurjaković (82. Dušan Petrović), Emir Dugić (89. Sergej Popović), Aleksa Popović, Kerim Alajbegović (46. Marko Brekalo), Vedad Garčević (89. Din Ammar Avdić), Harun Sadžak, Stefan Marčetić (62. Andrijano Rizvić).

U drugom susretu grupe Ukrajina je u Zenici sa 7:0 pobijedila Lihtenštajn. Nakon dva odigrana kola, Ukrajina i BiH imaju po šest bodova, dok su Azerbejdžan i Lihtenštajn bez bodova.

Treće kolo je na programu u nedjelju u 13:30 sati. BiH će se u Trening centru NS BiH u Zenici sastati s Ukrajinom, dok će u Doboju kod Kaknja biti odigran meč Lihtenštajn – Azerbejdžan.

 

Klix