Kalesijsko ljeto 2023: Održana 2. Dječija biciklijada

Reportaže

U Kalesiji održana druga Dječija biciklijada (Foto: BKC Kalesija)

Biciklistički klub Kalesija je u saradnji sa BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Paintball klubom „Ranger“ Kalesija jučer uspješno realizovao, drugu po redu, Dječiju biciklijadu. Dječija biciklijada realizovana je u sklopu manifestacije „Kalesijsko ljeto 2023“.

Druga Dječija biciklijada okupila je oko 40 učesnika djece svih uzrasta. U sklopu Dječije biciklijade organizirana je prezentacija aktivnosti Paintball kluba „Ranger“ Kalesija.

#drugakalesijskabiciklijada 🚴‍♀️🚴‍♂️

Posted by Biciklistički klub Kalesija on Nedjelja, 23. juli 2023.

– Dječija biciklijada je protekla u najboljem redu, bez povreda i sa visokim stepenom odgovornosti roditelja i djece. Ruta je bila prilagođena i za naše najmlađe, ukupne dužine oko 4,00 km i okupila je oko 40 učesnika djece svih uzrasta. Biciklijada se završavala na Sportskom igralištu Mješovite srednje škole u Kalesiji, gdje je nastavljeno druženje i zabava. Posebno želimo pohvaliti našeg najmlađeg učesnika Muhameda Smajića koji je vozio cijelu dužinu i pokazao veliko interesovanje za biciklizam. Hvala i njegovim roditeljima koji su bili u pratnji sa njim, kao i svim ostalim učesnicima i roditeljima koji su nam još jednom bili podrška, lijepo smo se družili i pokazali da u Kalesiji biciklizam živi i da ima mlađih naraštaja koji će tek zavoljeti ovaj sport, rekao je Mahir Huremović, predsjednik Biciklističkog kluba Kalesija za lokalnu Neon televiziju.

Nakon biciklijade upriličena dodjela zahvalnica učesnicima te upriličeno zajedničko druženje i zabava, a nakon druženja vrijedna ekipa je počistila i školski poligon pokazavši veliku odgovornost prema okolini i zajednici.

Poruka učesnika biciklijade "Zemlju nismo nalijedili od predraka, već smo je posudili od svoje djece" Nakon druženja vrijedna ekipa je počistila i školski poligon.

Posted by Biciklistički klub Kalesija on Nedjelja, 23. juli 2023.

– Po završetku, svim učesnicima su dodjeljenje zahvalnice od strane članice kluba, Sabine Sinanović i VD direktora BKC-a, Nermina Hodžića. Koristimo priliku da se zahvalimo našim mališanima, uposlenicima BKC- a Kalesija, Policijskoj Upravi-Stanici Kalesija, Domu zdravlja Kalesija, koji su pružali podršku tokom trajanja Biciklijade kao i Pekari Lejla, koja je za sve učesnika obezbjedila hranu, dodao je Huremović.