Lukavčanka Sarah Ikanović viceprvakinja Balkana u karateu

Vijesti
Foto: Facebook

U Beogradu se održava Balkansko prvenstvo za seniore i pionire, a veliki uspjeh ostvarila je Lukavčanka Sarah Ikanović (KBS ORKKA), koja se okitila srebrenom medaljom i titulom viceprvaka Balkana u kategoriji pionirke 13 godina -39 kg.

Emina Fatušić, okitila se bronzanom medaljom u kategoriji pionirke 13 godina -44 kg.

Sarah Ikanovic do finala naredala je pobjede nad reprezentativkama Grčke, Srbije i Crne Gore, dok je u finalnom meču pri neriješenom rezultatu odlukom sudija poražena od reprezentativne kolegice.

Emina Fatušić je također ostvarila tri ubjedljive pobjede protiv reprezentativki Grčke, Srbije i Slovenije, dok je u polufinalnom meču zaustavljena također od kolegice iz reprezentacije BiH.

Haris Muradbašić nažalost nije imao sreće, nakon pobjede protiv predstavnika Grčke, u drugom kolu je zaustavljen protiv predstavnika Srbije, čime je okončao svoj nastup na Balkanskom prvenstvu.

Sutra se očekuje nastup Mensura Đozića u pojedinačnoj kategoriji, dok će Mensur u nedjelju nastupiti i ekipno za reprezentaciju BiH.

Ovim medaljama KBS ORKKA slavi jubilej od 10 godina uzastopnog osvajanja medalja na Balkanskim prvenstvima, piše SodaLive.ba.