Neizostavno jelo za iftar: Kako napraviti ukusnu topu?

Lifestyle Magazin
Foto: Coolinarka

Topa – neizostavno jelo za iftar…

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

Sastojci

mladi sir

mozzarela

masni sir – Travnički

pavlaka

malo mlijeka

mala kašika brašna

50 gr putera

so

Priprema

1.

U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

2.

Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

3.

Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

4.

Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima.

5.

Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

N1