Nove nade: Mlada stonoteniserka Ema Lovrić dobila poziv u seniorsku reprezentaciju BiH

Intervjui
Foto: STK "Kreka"

U Sarajevu će krajem ovog mjeseca biti održano Balkansko prvenstvo za seniore u stonom tenisu. Poziv u žensku reprezentaciju dobila je i mlada stonoteniserka STK “Kreka” Ema Lovrić koja će tako nakon kadetske i juniorske, imati priliku da nastupa i za seniorsku reprezentaciju.

Ema u razgovoru za Super Portal nije krila oduševljenje pozivom:

– Poslije igranja za kadetsku i juniorsku reprezentaciju, došao je ponovni poziv za seniorsku reprezentaciju. Veoma sam sretna i zadovoljna pozivom, jer to znači da sam svojom igrom opravdala poziv.

Mlada Tuzlanka je stoni tenis počela trenirati sa 9 godina. Kako kaže, nakon mnogo sportova koje je trenirala, pronašla se u stonom tenisu.

– Stoni tenis sam počela trenirati sa 9 godina, nakon mnogobrojnih sportova prije toga, u kojima se nisam pronašla. Stoni tenis me zadržao, navodi Lovrić.

Do sada je u karijeri ostvarila mnoge uspjehe, a nada se nastavku dobrih rezultatu i napretku kako u klubu tako i u reorezentaciji.

– Izdvojila bih titule kadetskog i juniorskog državnog prvaka, medalju na ITTF turniru, koju sam osvojila u dublu za kolegicom iz Rumunije,  kao i medalje i pehare sa međunarodnih turnira. Planovi su mi da iz dana u dan napredujem u svojoj karijeri, kako kao pojedinac tako zajedno sa svojim klubom i ekipom iz reprezentacije, navodi za kraj razgovora za Super Portal Ema Lovrić, stonoteniska reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Super Portal