U kalesijskom BKC-u otvorena izložba slika “Tragom bosanskih priča” autora Adila Mešanovića, polaznici “Škole slikanja” priredili iznenađenje autoru (FOTO+VIDEO)

Događaji Magazin

U galeriji kalesijskog BKC-a večeras je otvorena izložba slika “Tragom bosanskih priča” autora Adila Mešanovića. Otvaranje izložbe upriličeno je u okviru manifestacije “Kalesijsko ljeto 2022”.

“Tragom bosanskih priča” naziv je likovne izložbe kalesijskog slikara Adila Mešanovića koja sadrži 28 akvarela, nastalih najvećim dijelom na osnovu starih crno-bijelih fotografija bosanskih mahala i avlija, oživljenih kroz koloristički prikaz. Riječ je o seriji slika koje baštine tradiciju života u Bosni, od daleke prošlosti do suvremenog doba.

O izložbi i samom autoru govorio je kalesijski književnik Hasan Paloš koje je rekao da Adil Mešanović predstavlja jedan unikat i da mu je drago što jedan takav umjetnik postoji u Kalesiji.

Izložbu je zvanično otvorio direktor kalesijskog BKC-a Alija Džafić. Džafić se zahvalio autoru na svemu što je uradio u proteklom periodu sa željom te istakao zadovoljstvo odzivom građana, ističući da je ovo jedan veliki i značajan događaj za Kalesiju i da su građani prepoznali važnost ovog projekta.

Prije samog otvaranja izložbe, polaznica “Škole slikanja” Hana Hodžić je u ime svih onih koji pohađaju Školu uručila poklon autoru Mešanoviću u znak zahvalnosti.

Podsjećamo, u Kalesiji se ood mentorstvom Adila Mešanovića već dvije godine organizuje “Škola slikanja” za djecu ali i one starije.

Autor se u svom obraćanju zahvalio gostima koji su svojim dolaskom podržali njegov trud i rad. Istakao je i veliku zahvalnost BKC-u na pruženoj prilici kao i promotoru Hasanu Palošu. Mesanović je također rekao da duguje veliku zahvalnost recezentima izložbe, prof.dr. Srđanu Vukadinoviću i mr. Rašidi Muhiće i art menadžeru Jasmini Bajramović.

Izložba je i prodajnog karaktera tako da će svi zainteresovani moći i kupiti neku od slika. Izložba ostaje otvorena za posjetitelje narednih 15 dana.

Super Portal