Ovo je pravo ime Alena Islamovića, odlučio ga je prestati koristiti zbog muzičke karijere

Magazin
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić

Bosanskohercegovački muzičar Alen Islamović se zapravo ne zove ovako. Odlučio je prestati koristiti svoje pravo ime jer smatra da ono nije bilo prigodno za njegov imidž.

Naime, grupa Divlje jagode je početkom osamedesetih godina prošlog stoljeća postajala sve popularnija, a producentima je privukao pažnju mladi pjevač Alija Islamović.

“Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet nadređenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija”, kazao je neimenovani izvor za Kurir.

Pjevač je jednom prilikom potvrdio da su ovi navodi istiniti.

“Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju”, zaključio je Islamović.

Klix