Sarajka Sanja Lopar, jedina žena u Evropi koja se bavi proizvodnjom cigara, ušla u Bentley Club Monaco

Intervjui

Sanja Lopar (Foto: Facebook)

Sarajka Sanja Lopar je jedina žena u Evropi koja se bavi proizvodnjom cigara. Proizvodi kompanije Cigares Lopar International su od nedavno dostupni u luksuznom Bentley Clubu Monaco.

“Mene su iz Bentleyja kontaktirali krajem prošle i početkom ove godine. Nekoliko mjeseci smo razgovarali o tome kako da izvedemo tu saradnju. Došli smo do zaključka da bih ja za njih radila specijalnu ediciju i njihov logo bih stavljala ispod svog ringa na cigaru. Onda bi im dedicirala jednu kutiju. Naravno, uz moj potpis, ali specijalno za njih. Ekskluziva zove i treba ekskluzivu. Imate hiljade proizvođača cigara u svijetu, ali su Monaco Bentley Club i Bentley Business Club Geneva prepoznali i željeli isključivo Lopar cigare za svoje članove i klijente”, rekla je Lopar za Klix.ba.Dodala je da je bitno znati da je cigare Lopar teško nabaviti jer su plasirane na posebnim mjestima u svijetu i namijenjene aficionadosima i klijenteli dubljeg džepa.

“Ovaj ulazak u Bentley mi čini veliku čast i dodatno priznanje za moj rad i kvalitetu ovog mog noble proizvoda. Ime mog grada, baš kao jedna mabasadorica, pronosim diljem svijeta i tako mi se nekako sve što sam uradila i promovirala fino vrati, onako baš kako treba”, kazala je.

Njena kolekcija cigara sadrži šest linija: Toro, Robusto, Wide Churchill, Corona, Petite Corona i Torpedo. Prije dvije godine, odnosno tokom pandemije, izbacila je posljednju.

“U ovom trenutku nemam namjeru raditi šestu liniju. Ove godine smo proslavili 10 godina naše kompanije i napravila sam veliki event u Puli, gdje je bilo 70-ak gostiju iz cijelog svijeta – od Amerike do Japana. Za tu priliku sam izvukla 150 Robusto Sarajevo i Wide Churchill modela da ih ponudim kao vintage cigare. Kompletan prihod od prodaje cigara uplatili smo organizaciji Naš san, njihov osmijeh iz Pule, koja pruža pomoć djeci koja dolaze iz siromašnih porodica s prostora BiH i drugih zemalja bivše Jugoslavije”, kazala je.

Prije nekoliko mjeseci je u Sarajevu održana premijera dokumentarca “Imam pravo na sebe” u kojem je prikazana Sanjina životna priča. Na njemu su radili Bojan Hadžiabdić, Zoran Kubura i ekipa BHT1.

“Premijera filma u Coloseum Clubu je bila predivna. Preživljavala sam svaku sekundu filma koje su me ponovo vratile u sve preživljeno prije, za vrijeme i poslije rata. Ponovo su zacaklile suze u očima. Čovjek neke stvari ipak ne može tako lako zaboraviti”, navela je.

Iako je Lopar postigla veliki poslovni uspjeh, ostala je skromna.

“Samo sam dokazala da su Sarajke i Bosanke itekako pametne, sposobne i vrlo snalažljive. Ja nikad nisam dozvolila da nas posmatraju sa nipodaštavanjem ili drugačije od Švicarkinja, Francuskinja, Talijanki ili Njemica. Borila sam se i izborila baš kao Sarajka za visoko mjesto u svijetu u onome što danas radim, a to su cigare”, navela je.

Lopar će u subotu, 16. septembra svečano otvoriti VIP Cigar Lounge u Toplik Village Resortu.

“Organizovat ćemo jedno jako lijepo druženje”, poručila je na kraju našeg razgovora.

Klix