Široki Brijeg dobio novu turističku atrakciju: Zip-line iznad mjesta Borak

Vijesti
Foto: Facebook

Široki Brijeg je bogatiji za novu atrakciju nakon što je iznad Borka u rad pušten zip-line koji će u sklopu turističke ponude gradića u zapadnoj Hercegovini bez sumnje mamiti ljubitelje adrenalinskih sadržaja.

Adrenalinska bomba koju se Širokobriježani i njihovi gosti s nestrpljenjem išekivai u rad je puštena danas nakon što je jučer obavljena testna vožnja uprkos lošim vremenskim prilikama, što je potvrdilo da se uradila jedna dobra priča u tom mjestu.

Sajla testnog zip-line je duga 40 metara dok je ukupna dužina hiljadu i sto metara koja povezuje tri lokacije i omogućit će adrenalinski spust s atraktivnim pogledom na ljepote Širokog Brijega.

Vožnja od tačke Ćavarovog (Bošnjakovog) brda do Ciganskog brdo duga je 480 metara, a od Ciganskog brda do iznad restorana Borak 360 metara, dok je iznad restorana do dolaznog iznad kanala: sajla duga 260 metara.

Prema mjerenjima pojedine linije zip-linea Borak ostvaruju brzinu preko 60 kilometara na sat i kako organizatori smatraju zadovoljit će potrebe svih ljubitelja adrenalinske vožnje koji posjete to mjesto.

Cijena vožnje iznosi 50 KM po osobi, a potrebno je minimalno osam ljudi da se formira grupa, pa se za vožnju preporučuju rezervacije svim zainteresiranim preko maila ziplinesb@gmail.com putem kojeg mogu dobiti sve potrebne informacije o ovoj turističkoj atrakciji.

“Svi prijavljeni idu organiziranom vožnjom do polazišta gdje članovi Gorske službe spašavanja Široki Brijeg održe kratku obuku i probnu vožnju na malom zip lineu (40 KM). Nakon toga se kreće na cjeloviti spust na sve tri tačke”, pojasnili iz rukovodstva zip line-a u Širokom Brijegu.

Super Portal/Klix