U BiH žive ljudi velikog srca: Ponudila pomoć porodicama s djecom zbog gužve na Bradini

Vijesti
Foto: Avaz

Zbog izgradnje kružnog toka na magistralnom putu Tarčin – Konjic sinoć su opet zabilježene kilometarske kolone. Građani koji su se vraćali sa izleta, a kretali su se iz pravca Konjica prema Sarajevu, čekali su satima da prođu gužvu.

Pojedinim vozačima su prokuhali automobili, a kolona je bila ogromna.

– Zbog velike frekvencije vozila iz pravca juga prema unutrašnjosti zemlje, i radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, duge su kolone vozila na ovoj dionici. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje – poručili su iz BIHAMK-a.

Facebook status Mušinović-Husić
Foto: Printscreen

Ipak, građani BiH uvijek su u nevolji znali pružiti ruku pomoći.

Tako se na Facebooku oglasila Amra Mušinović-Husić koja je ponudila smještaj za porodicu sa bebom koja je upala u gužvu.

– Ako ima neka porodica sa bebom u ovoj koloni prema Bradini, molim vas proslijedite im poruku da se mogu vratiti u Konjic, imaju obezbjeđen smještaj, pa neka sutra nastave putovanje. Vidim da je u koloni dosta mojih poznanika, kolegica/kolega, da su na mreži, ako primijetite nekoga sa malim djecom proslijedite im kontakt – napisala je na Facebooku Mušinović-Husić.

 

Avaz