Udruženje “Biti novinar” raspisuje konkurs za treću dodjelu novinarske nagrade “Nino Ćatić”

Magazin
Foto: Facebook

Treća dodjela novinarske nagrade “Nino Ćatić” bit će održana 10. jula 2022. godine u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, a u sklopu godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici. Tim povodom u prostoru multimedijalne sale u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari će se sutra, 15. juna u 11:30 održati press konferencija na kojoj će se obratiti inicijatori ideje o dodjeli novinarske nagrade “Nino Ćatić”, Emina Hodžić i Dino Durmić, kao i član Organizacionog odbora Adem Mehmedović.

Nakon press konferencije bit će objavljen i ovogodišnji konkurs za dodjelu novinarske nagrade Nino Ćatić u pet kategorija čija je tema: „Srebrenica – evropska odgovornost i historija!“.

Press konferenciji će prethoditi polaganje cvijeća i odavanje počasti žrtvama genocida u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari u 11:00 sati.

Također, nakon press konferencije bit će održano predavanje za studente Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva čiji je moderator uvažena ratna novinarka Admira Bakić, v.d. direktorica Radio televizije Tuzlanskog kantona, a koja je veći dio profesionalne karijere posvetila izvještavanju o genocidu i događajima u i oko Srebrenice.

federalna.ba