Uprkos Kordićevoj zabrani, stotine Mostaraca izašlo na proteste podrške Palestincima

Vijesti
Foto: Klix

Uprkos zabrani gradonačelnika Mostara Marija Kordića u tom gradu je održan veliki protestni skup podrške narodu Palestine. Na trgu Musala okupili su se brojni građani sa transparentima kako bi iskazali solidarnost sa narodom koji trpi ratne strahote.

Svoj dolazak potvrdili su i najvatreniji navijači Veleža, popularni “Red Army”.

“Trenutno narod Palestine trpi i prolazi kroz sve situacije i nepravde u svojoj borbi za opstanak, slične onima koje je prošao i naš narod u Bosni i Hercegovini. Svjesni toga da glas istine teško dolazi do izražaja, naša najmanja obaveza je da iskažemo podršku narodu Palestine. Naš dolazak predstavlja značajan segment da pokažemo saosjećanost sa nevoljama koje su ih zadesile i pošaljemo sliku kako iz Mostara tako i iz cijele Bosne i Hercegovine da nisu zaboravljeni”, poručuju.

Dodali su da se skupu trebaju odazvati svi građani i građanke Mostara i Hercegovine kako bi naša podrška bila mali podsticaj da Palestina ne odustaje sa puta istine. I stiču da su došli da dignu svoj glas za narod Palestine i pokažu da su Mostar i njegovi građani stajali na pravoj strani i ovoga puta.

“Pozivamo sve navijače, simpatizere i prijatelje našeg kluba da zajedničkim odlaskom budemo mala iskra pravednosti nad nepravdom koju trpi narod Palestine. Okupljanje naše grupe će biti u Klubu navijača do 11:30h, odakle ćemo zajedno krenuti na Trg Musala. Sloboda za Palestinu”, poručili su iz Red Armyja.

Klix