Četverogodišnjak spasio majku pozivom Hitnoj pomoći

Vijesti
Foto: TASMANIA HEALTH

Četvorogodišnji dječak je spasio svoju majku kojoj je pozlilo kada je pozvao Hitnu pomoć samo dan nakon što ga je ona naučila kako da to uradi.

Monty Cocker je pozvao nacionalni broj za Hitnu pomoć 000 27. augusta i rekao operatorima: “Mama je pala.” “Kada smo stigli na adresu, on je bio na prozoru i mahao nam”, izjavio je bolničar Mark Small.

Monty je u kući u mjestu Launceston mirno pomagao članovima ekipe Hitne pomoći dok su ukazivali pomoć njegovoj majci Wendy, koja je imala napad, prenio je BBC.
Small je objasnio da je dječak brzo razmišljao i time presudno uticao na ishod. “Kada padnete i udarite glavom ili ako imate duži napad, to može biti prilično ozbiljno”, rekao je bolničar.

Bolničari su se danas vratili u njihov dom na Tasmaniji i uručili Montyju zahvalnicu.

Njegova mama je rekla da Monty zna da je uradio dobru stvar, ali da umanjuje svoju ulogu i govori svojim drugarima u vrtiću da je to što je uradio bilo “lako”. Ona je ispričala da je večer prije događaja objasnila Montyju kako da pozove Hitnu pomoć sa zaključanog telefona. Nije očekivala da će mu ova lekcija biti potrebna tako brzo.

federalna.ba