U kalesijskom džematu Vukovije Gornje promovisani novi učači Kur’ana (FOTO)

Događaji

Sinoć je u džamiji kalesijskog džemata Vukovije Gornje nakon akšam namaza upriličena svečanost povodom promocije novih učača Kur’ana Časnog.

U proteklom periodu grupa džematlija ovog džemata, njih jedanaest, je uz pomoć mjesnog imama Enesa ef. Sakića uspješno savladala kurs arapskog pisma i tedžvida.

Foto: Super Portal

Tim povodom sinoć je upriličena hatma-dova kao kruna njihovog rada, truda i zalaganja.

U svom obraćanju prisutnima Enes ef. Sakić je istakao važnost druženja sa Kur’anom koji predstavlja životnu vodilju za svakog muslimana. Istakao je da je za savladavanje kursa arapskog pisma i tedžvida potrebno mnogo rada i truda, ali da je najbitnije da čovjek ima volju i želju. U nadi da će u narednom periodu porasti broj džematlija koji žele naučiti arapsko pismo i tedžvid, ef. Sakić je pozvao zainteresovane da se priključe aktivnostima učenja bez obzira na starosnu dob zainteresovanih.

Sinoćnjom svečanošću kojoj je prisustvovao znatan broj džematlija Vukovija Gornjih, ali i gostiju, obilježeno je i 42 godine od otvaranja mjesne džamije. Džamija džemata Vukovije Gornje svečano je otvorena 26. oktobra 1980. godine.

Na samom kraju svečanosti novim učačima Kur’ana dodijeljena su i priznanja.

 

Super Portal