(VIDEO) Zadranin potpuno sam briljirao na Potjeri, i lovac mu se naklonio: Ovo nema smisla igrati

Magazin Zanimljivosti
Foto: Screenshot/Youtube

Hrvatski kviz Potjera je mnogima omiljena razbibriga kada se vrate kući sa posla, ali i idealna prilika da se proširi znanje. Sinoćnja emisija je bila naročito zanimljiva, budući da je jedna osoba postigla ono što nikada nije uspio ni cijeli tim ljudi.

Sinoćnja emisija Potjere još dugo će se pamtiti, a tako je zahvaljujući Zadraninu Svenu Marceliću koji je srušio rekord i otišao kući sa 115.000 kuna (gotovo 30.000 KM).

Sven koji je bio i kapiten svoje ekipe u brzopoteznoj minuti je imao devet tačnih odgovora i osvojio iznos od 31.500 kuna, odlučivši se zatim za višu ponudu koju je bez problema osvojio.

Na kraju, ostao je jedini koji je stigao do završne potjere, a tamo je još jednom pokazao nevjerovatno znanje. Iako se ponekad zna desiti da i cijeloj ekipi izmakne pobjeda u posljednjim sekundama igre, to nije bio slučaj i za Svena.

Zadranin je briljirao postavivši rekord od čak 22 koraka, odnosno 21 pitanje na koje je tačno odgovorio, a koja je lovac trebao sustići.

Kroz studio se prolomio aplauz, a kada je na scenu nastupio Krešo, koji inače vrijedi za lovca s čijim se znanjem najteže izboriti, ni sam nije skrivao oduševljenje.

“Čestitam vam na 115.000 kuna, ovo nema smisla ni igrati”, rekao je Krešo kroz smijeh.

Lovac je podsjetio da se ovakvi rezultati ne viđaju ni na probama emisije, gdje se čitaju pitanja korištena u prijašnjim emisijama.

“Ni grupa nije nikad došla do 22 koraka prednosti”, rekao je voditelj Joško Lokas kojem je to potvrdila i produkcija.

Inače, Sven je profesor hrvatskog jezika i književnosti sa Univerziteta u Zadru, a svojom nevjerovatnom igrom oduševio je i korisnike interneta koji ne skrivaju koliko su impresionirani njegovim znanjem i brzinom.

Za hrvatske medije otkrio je da ga je svo vrijeme “tresao adrenalin” te da je dobio neizravnu ponudu da bude lovac.

“Ja se bavim drugim stvarima, ja sam naučnik prije svega i uvijek mi je to dobar način da budem informisan o raznim stvarima. Biti lovac nije nešto što bih rado radio, pogotovo u tjednom ritmu… Vjerojatno bi to finansijski bilo bolje nego kao profesor na fakultetu, ali što se tiče svih drugih stvari ne vidim se baš u tome”, rekao je on za zadarski.hr.

https://youtu.be/ma8HruCTMjY

Važno je napomenuti da je ovo prvi put, u devet sezona emitiranja “Potjere”, da se dogodila ovakva pobjeda.

Klix